I 2013 rejste jeg med familie på roadtrip i USA. The Land of Opportunities skulle for første gang udforskes og vi starter i Las Vegas med 15 dage foran os.

Valget på den amerikanske vestkyst blev til, fordi svigerinden læste 1 semester derovre – og så var der jo en god mulighed (og undskyldning) for at tage af sted. Vi brugte lang tid på at planlægge ruten, overnatninger, flyafgange og seværdigheder. Nedenfor har jeg prøvet at angive vores rute og gode råd til planlægning af et roadtrip.

Ruten

Dag 1 – Fly fra Billund (via Amsterdam) til Las Vegas (via Detroit)

Dag 2 – Las Vegas (Hoover Dam, The Strip)

Dag 3 – Las Vegas og Bishop (overnatning i Bishop, Days Inn Bishop)

Dag 4 – Yosemite (overnatning i Groveland, Hotel Charlot)

Dag 5 – Sonoma Valley (overnatning i Sonoma, Sonoma Hotel)

Dag 6 – San Francisco (overnatning i San Francisco, Surf Motel)

Dag 7 – San Francisco

Dag 8 – San Francisco

Dag 9 – Highway 1 mod Santa Barbara (overnatning i Saint Luis Obispo)

Dag 10 – Los Angeles (overnatning i Los Angeles, TownePlace Suites)

Dag 11 – Los Angeles

Dag 12 – San Diego (overnatning i San Diego, Diamond Head Inn)

Dag 13 – San Diego

Dag 14 – San Diego

Dag 15 – San Diego

Dag 16 – Fly fra San Diego (via Minneapolis) til Billund (via Amsterdam)

Den samlede rute er ca. 2.150 km.

Lejebil 

Til turen havde vi via Hertz booket en Dodge Grand Caravan – vi var 5 voksne med bagage der skulle med rundt i bilen. Bilen havde en fin størrelse og var godt udstyret som amerikanske biler nu engang er, både med ekstra udstyr, automatgear og en stor motor.

Planlægningen 

Når vi skal i gang med planlægningen af en rejse tager vi udgangspunkt i de samme punkter, for at sikre at rejsen bliver planlagt så godt som muligt. Vi tager udgangspunkt i nedenstående punkter:

Transport 

Beslut hvordan du kommer til destinationen og hvordan du kommer rundt på destinationen. Der kan være forskel på om det er storby ferie eller roadtrip i USA, men undersøg mulighederne og tag en beslutning hjemmefra. Det giver dig ro til at nyde ferien og sikkerhed for at du ved hvordan du kan komme fra A til B.

Rute 

Hvis det er en ferie hvor du skal fra A til B, men med en masse stop undervejs, er det en god idé at sætte sig ned og lave en rute hjemmefra. Lav gerne ruten hvor du på forhånd har angivet antal dage på de forskellige stop.

Antal dage 

Når du planlægger din rejse og rute er det vigtigt du ved hvor mange dage du kan tillade dig at bruge på hele turen. Uanset om det en storby ferie eller et roadtrip skal der være plads til spontanitet på turen – planlæg derfor ikke så stramt at du hverken har tid til der er noget der ikke går som planlagt eller du får lyst til at se noget andet.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her