Vi er taget til Blåvand og et besøg på museet Tirpitz. Tirpitz er egentlig en gammel bunker fra anden verdenskrig. Tirpitz var navnet på en af de stillinger den tyske hær skulle bruge til at bekæmpe fjender der kom fra Vesterhavet. Bunkeren blev aldrig bygget færdig, da Tyskland overgav sig og arbejdet med den store kanon og bunkeren derfor blev indstillet. I 2012 blev Bjarke Ingels (BIG) sat på opgaven med at genskabe det lille museum i bunkeren.

Museet blev genåbnet i 2017, nu inddelt i 3 områder: En Hær af Beton, Den Skjulte Vestkyst og Havets Guld. Du kan stadig komme ind i den oprindelige Tirpitz bunker, men den er nu smukt bygget sammen med den nye museumsbygning, som i sig selv ligger skjult ind i naturen.

En Hær af Beton, fortæller historien omkring opførelsen af mange bunkere langs den jyske vestkyst. Du kan også høre om den, trods formålet, imponerende ingeniørkunst der lå til grund for den hurtige og holdbare byggeproces.

Den Skjulte Vestkyst, Her kan du gå på opdagelse i livet omkring Vestkysten, med fiskeri, natur og malere og opleve 20.000 års historie. Det står ikke skilet nogle steder på museet, men i denne del starter der ca. hver halve time en film, som med super flot teaterteknik fortæller om fiskere, redninger på havet og skagensmalerne.

Havets Guld, fortæller om det guld du kan finde ved de danske kyster. Det er selvfølgelig rav og der bliver fortalt om egenskaber, hvor/hvordan du kan finde det og hvad det kan bruges til. Der er en lille udstilling med effekter som er lavet i rav, heriblandt operahuset i Sydney.

Vi var på museet med vores børn (2,5 år og 5 måneder). Vores ene søn var med på konceptet omkring den scanner du får udleveret ved indgangen. På hele museet er der stort set ingen forklarende tekster, men brik du kan scanne. Herefter starter et lille lydklip i din enhed på 10-20 sekunder, som kort og præcist fortæller dig om den genstand du står ved. Det er en ny måde at tænke museum på – og den fungerer helt perfekt. Du kan godt bruge nogle timer og du kan roligt tage dine børn med – der er masser at opleve for dem også.

Du kan spise din medbragte mad uden for museet på opstillede bord/bænke-sæt rundt langs bunkeren og den nye museumsbygning. Du kan i gårdrummet og inde på museet købe drikkevarer og noget enkelt mad. Det er værd at bemærke at børn under 18 år kommer gratis ind – voksne koster 125 pr. person.

Læs mere: https://vardemuseerne.dk/museum/tirpitz/

ANMELDELSE
Oplevelse
Pris
Børn
rav-beton-og-bunkere-paa-vestkysten-tirpitzVi er taget til Blåvand og et besøg på museet Tirpitz. Tirpitz er egentlig en gammel bunker fra anden verdenskrig. Tirpitz var navnet på en af de stillinger den tyske hær skulle bruge til at bekæmpe fjender der kom fra Vesterhavet. Bunkeren blev aldrig...

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her