Hvis du har været i Berlin eller blot vil se noget i Tyskland der ligger lidt uden for Berlin, Hamburg, Flensburg eller en af de andre større byer – Så tag et kig mod Travemünde, Timmendorfer eller Lübeck. Lübeck er herhjemme berømt for sit store julemarked, men byen kan bestemt også byde på noget når solen skinner og shortsene er fundet frem.

Lübeck

Lübeck er en hyggelig by (ca. 210.000 indb.), med en gammel bydel, kanaler og ikke mindst marcipan fra Niederegger. Vi havde 2 overnatninger i byen og boede ca. 5 minutters kørsel af den gamle bydel. Lübeck har alt fra moderne kædebutikker, specialbutikker, der ligger i nogle hyggelige små stræder og så til traditionelle tyske restauranter ved kanalen, beundringsværdig ældre arkitektur og bare generelt en hyggelig atmosfære.

Lübeck er også kendt for sin marcipanproducent, Niederegger. Niederegger har produceret marcipanprodukter i over 200 år og du kan i dag nyde nogle af produkterne, kaffe og kage i deres café eller i samme bygning hvor butikken og det lille museum om Niederegger marcipan også ligger.

I butikken finder du stort set alt inden for chokolade og marcipan – og det er svært ikke at blive fristet når man står der.

Travemünde

Lidt uden for Lübeck ligger Travemünde, som bedst kan beskrives som en tysk badeby med en kæmpe strandpromenade. Vi tog et smut til Travemünde og ramte (desværre) byen, midt i deres byfest. Byfest giver altid mere liv og ting at opleve, men der var nærmest tykt at mennesker langs stranden og strandpromenaden.

Vi blev lidt overrasket – men det ødelagde bestemt ikke udflugten til stedet, for der var virkelig liv på havnen. Det var masser af boder, spisesteder, forlystelser og et smukt syn ud mod havet og til de kæmpe skibe der skulle ind igennem ret smal passage ved Travemünde havn. Vi søgte ly for solen nogle gange, fik lidt at spise og drikke – men vi nåede desværre ikke ret meget mere end havneområdet.

Tip:
Vil du rundt i bil inde i byen, skal du være opmærksom på at byen har rigtig mange ensrettede gader, gader kun busser må køre osv. – og det er generelt ikke særlig godt skiltet (læs: ikke for en dansker). Der er dog god mulighed for at parkerer helt inde i centrum i flere parkeringshuse.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her