I år har det virkelig været sommer. Og dansk sommer er fantastisk når vejret siger sol, badevandet lokker med lune temperaturer og bøgen er sprunget ud. Det er (næsten) synd at rejse væk fra Danmark når vi har så imponerende en sommer som i år. Traditionen tro, tager vi denne gang heller ikke længere væk end Fanø. Vi har som mål hvert år at besøge én af de danske øer. Det er en oplagt mulighed for at komme rundt og se de mange flotte og skønne øer vi har i Danmark.

Fanø er en lille ø, men til trods for det bor der ca. 3.400 mennesker på øen. Fanø ligger ikke længere væk end ca. 12 minutters sejlads fra Esbjerg. Jeg havde aldrig været på Fanø før, så jeg havde egentlig ikke nogen idé om hvad jeg skulle og kunne forvente af øen. Øen skuffede dog ikke på nogen måde.

Fanø er en ideel lille ø med masser romantik, smuk natur, masser af overnatningsmuligheder og gode spisesteder. Vi havde desværre kun 1 dag på øen, men vi kunne have brugt en eller to dage mere for at nyde den ro og afslappet stemning øen summer af. Vi snuste kun lige til det øen indeholder og fik drypvis set nogle af de ting man bør opleve på øen. Derfor kommer min umiddelbare guide til Fanø på 1 dag:

  1. Gå en tur i den hyggeligste og mest originale by på Fanø, Sønderho
  2. Tag din frokost med på den kæmpe store naturlegeplads  (se på kort, https://goo.gl/maps/QDisLMUNPS52)
  3. Oplev den store dragefestival, med over 5.000 besøgende (læs mere her, https://glimtafverden.dk/fanoe-dragefestival/)
  4. Gå på opdagelse i lokale butikker i Nordby
  5. Nyd en is i Rindby Strand
  6. Kør en tur på stranden i din egen bil
  7. Se på kunst i Kunstladen
  8. Jag østers i Vadehavet
  9. Oplev sæler helt tæt på i Nordby (v. havnen)
  10. Spis en dansk frokost hos Nordby Kro

Vi havde 1 dag på øen, med ankomst ca. kl. 11. En færgebillet koster ca. 425 kroner i højsæson og 195 kroner uden for sæson. Prisen dækker 1 bil inkl. alle passagerer heri.

Se afgangstider og trafikinformation hos Færgen.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her