“The best Ferrari is the one, we still haven’t made: The next one!”

Ferrari – Bilen alle kender som den røde italienske sportsvogn, med den stejlende sorte hingst på kølerhjelmen. Bilmærket der blev stiftet af italieneren Enzo Ferrari, som et udbrydermærke fra Alfa Romeo i 1939 – første bil produceret i 1940. Enzo Ferrari startede bilfabrikken i Maranello op, efter at have været racerkører for Scuderia Ferrari i næsten 10 år.

Maranello, hvor fabrikken ligger, er ikke langt fra byen Modena som i dag huser hovedsædet for Ferrari. I begge byer ligger også et museum. Museet i Modena er tilegnet manden Enzo og museet i Maranello er tilegnet bilen ferrari, både som gadebil, men også som meget vindende racerbil på baner verden over.

 

Hurtigt og skuffende

Vi besøgte museet i Maranello og brugte cirka 3 timer på besøget. Museet skifter ud i udstillingen engang imellem. Temaet da vi besøgte museet var de første streger til de første Ferrari biler. Så udstillingen var fyldt med gamle modelforme, træskeletter af tidlige Ferrari modeller og på væggen hang nogle af originale skitser til biler. Museet er kronologisk opbygget, så du starter med de helt første modeller og slutter af med nogle af nyeste Ferrari modeller der er produceret til både bane og gadebrug.

Som mange andre mænd, var det lidt en drøm at kunne besøge museet og se byen og området hvor den legendariske bil bliver produceret, udviklet og testet. Museet var flot og godt opbygget, men jeg kunne ikke lade være med at komme derfra en anelse skuffet. Jeg havde forventet der kunne bruges mere tid på besøget end vi gjorde, men udstillingen er ikke større end du sagtens kan komme hele vejen rundt på et par timer.

Få din egen Ferrari

Lige ved siden af museet er der mulighed for at du kan komme ud at køre i en Ferrari bil, med eller uden passagerer. Det kommer nok ikke som nogen stor overraskelse, men det koster en del at blive chauffør i egen Ferrari. Det koster cirka 550 kroner for 10 minutters kørsel i en Ferrari F430 og 900 kroner for 10 minutters kørsel i en Ferrari 458 Spider. Jeg valgte ikke tage en tur selv (læs: rejste med en 1½-årig søn på daværende tidspunkt), men på alle ture kører du selv bilen med erfaren instruktør ved siden af.

Ferrari museet og butikken har åbent alle dage hele året rundt.

OBS! Pas på når du parkerer ved museet. Der er rigtig mange falske billetsælgere, der vil forsøge at sælge dig billetter til museet og kørerture i Ferrari. De er meget påtrængende, så pas på dine værdigenstande og lad dig ikke narre til at købe noget fra dem.

Mere information

Pitlane (https://www.pitlaneredpassion.com/)
Motorsport Maranello (https://www.motorsportmaranello.com/)
Ferrari museum (https://musei.ferrari.com/)

ANMELDELSE
Pris
Forlystelse
Oplevelse
ferrari-museum-naermest-i-bakgearFerrari er for mange en ægte italiensk racerbil, der med sin sorte hingst på køleren har sat den ene verdensrekort efter den anden på baner i hele verden. Museet er flot indrettet og bilerne er godt præsenteret. Men museet indbyder ikke til at bruge meget tid dér og du føler du er hurtigt igennem udstillingerne.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her