Tour de France kommer til Danmark! Wow…! For en cykelentuisast var det nok dagens bedste nyhed, at få verdens største cykelløb til dansk jord, for ikke at glemme at det er en af verdens største mediebegivenheder, kun overgået af OL og VM i fodbold. Tour de France er kæmpe stort, både som cykelbegivenhed, hvor alle verdens bedste cykelryttere er samlet – men også en begivenhed der trækker en masse turister til Danmark, promovering af Vejle som perfekt cykellandskab og millioner af seere vil se med når de første etaper af Tour de France 2021 sendes i TV direkte fra Danmark.

Det blev offentliggjort i går at Tour de France karavanen ligger vejen forbi Danmark i år 2021 med 3 etaper, 2 etaper og 1 enkeltstart. Enkeltstart bliver med en 13 km rundstrækning i København, 1. etape bliver fra Roskilde til Nyborg og 3. etape bliver fra Vejle til Sønderborg.

Kom til Tour de France i Vejle

Tour de France i Danmark kan blive en stor folkefest, også for dem som ikke går op i cykelsport, for Tour de France kan rigtig meget andet end at skabe en konkurrence for de benhårde cykelryttere. Tour de France kan skabe en folkefest, en stemning af glæde og få dig helt til at glemme at det rent faktisk også handler om at komme første over målstregen i Paris 3 uger efter start i Danmark.

Hvorfor skal du se Tour de France når det kommer til Danmark? Det kan du læse mere om mit indlæg om at komme tæt på Tour de France – Læs mere her!.

Lidt sjove facts om Tour de France 
  • Hele ruten til Tour de France er ca. 3.400 km
  • Tour de France bliver dækket af 100 TV-kanaler, 320 hjemmesider og aviser70 radiostationer
  • TV-dækningen når ud til ca. 3,5 mia. Mennesker i 190 lande.
  • I alt tæller mandskabet i Tour de France 4.500 personer, herunder 2.300 journalister, 600 i reklamekaravanen, 500 på cykelhold, 380 ASO folk og 60 politifolk og 10 læger. Og så er der 14.000 frivillige personer der hjælper til langs ruten.
  • I karavanen er der ca. 180 køretøjer, hvor ca. 30-40 virksomheder reklamerer for deres produkter, som i øvrigt uddeler ca. 14,5 mio. gaver ud til publikum langs landevejen. Karavanen består i øvrigt at 600 personer.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her